QA Engineer

In sfera testarii software, pe langa jobul de software tester mai exista si alte roluri mai avansate, ce presupun o alta experienta si optica asupra problemelor referitoare la verificarea produselor informatice. Un astfel de job este cel de QA (quality assurance) engineer.

Acest rol este orientat mai multe spre partea de management a dezvoltarii si verificarii produsului respectiv, fiind deci mai degraba orientat spre procesul in sine. Un QA engineer are o abordare proactiva, incearca sa angreneze intreaga echipa de testare in procesul de verificare si imbunatatire a produsului cu scopul de a preveni, pe cat posibil, aparitia bug-urilor inca din etapa de documentare si cerinte tehnice (requirements).

De asemenea, un QA engineer poate veni cu sugestii de imbunatatire a aplicatiei la inceput sau pe parcursul ciclului de dezvoltare, in baza experientei sale. Poate veni cu idei inclusiv in ceea ce priveste viziunea de dezvoltare, pe ce sa se puna mai mult accent in functie de specificul aplicatiei respective.

Acest rol este deci unul mai avansat decat cel de software tester, presupune o viziune de ansamblu mai larga si o experienta tehnica mai bogata. Ca instrumente de lucru si tehnologii, raman valabile cele pe care le foloseste si testerul (Jira, Asana, TestLink, Git/GitHub, Postman, JS, Java, Cypress, Selenium etc.), cu mentiunea ca un QA engineer e orientat mai mult spre proces si spre viziunea de testare, si mai putin pe produs in sine, de care se ocupa testerii.

Roadmap-ul carierei de QA engineer

Vezi ce ar trebui sa inveti pentru o cariera de QA engineer.

Tooluri si tehnologii folosite

  • VSCode – este un editor de cod gratuit oferit de Microsoft.
  • GIT – tehnologie populara pentru versionarea codului.
  • JIRA – este o platforma de gestionare a proiectelor si urmarire a defectelor dezvoltata de catre Atlassian.
  • Postman
  • jMeter
  • Selenium
  • Cypress

2 Comments

  • […] Curs Programare PythonCurs Programare C++Curs Programare JavaCurs Testare ManualaCurs Testare Automata […]

  • […] un set de mai multe cunostinte extrem de necesare pentru a performa cu adevarat. Deoarece un QA engineer trebuie sa aiba o privire cat mai de ansamblu asupra produsului, orice fel de cunostinta tehnica […]

Comments are closed.